Foto: TT

Fjärde raka segern för Tottenham

Uppdaterad
Publicerad

Tottenham besegrade Leicester med 3-1 på Wembley. Jamie Vardy blev syndabock för bortalaget när han missade en straff.

Tottenham tog ledningen i den 32:a minuten när Davinson Sanchez nickade in Christian Eriksens inlägg i mål och hemmalaget gick till pausvila med en ettmålsledning.

I den andra halvleken fick Leicester straff när James Maddison föll i straffområdet och fick chansen att kvittera. Nyss inbytte Jamie Vardy klev fram men straffen var dåligt placerad och Lloris kunde rädda.

Straffmissen lär ha svidit extra för Vardy när Christian Eriksen fick bollen på straffområdeslinjen och satte spiken i kistan när han sköt 2-0 till hemmalaget från straffområdeslinjen.

Vardy tog visserligen revansch för straffmissen när han stötte in ett inlägg till 2-1 i den 76:e minuten. Men närmare än så kom inte Leicester. Heung Min Son avslutade målskyttet i matchen när han placerade in 3-1 bakom Kasper Schmeichel.

Premier League

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

3 - 1

Leicester City logo

Leicester City

Wembley Stadium, London
Publik: 44154
Domare: Michael Oliver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.