”Varenda storklubb har hört av sig”

Uppdaterad
Publicerad

Det som länge varit en illa dold hemlighet är nu officiellt. Skyttedrottningen Tabitha Chawinga lämnar Kvarnsveden för kinesiska Jiangsu Suning, det bekräftar hon för SVT Dalarna.

Chawinga som gjorde 26 mål på 22 matcher i damallsvenskan har varit hett villebråd när det stod klart att Kvarnsveden åkte ur.

– I stort sett varenda storklubb i Europa, USA och Kina har hört av sig, säger Kvansvedens ordförande Olle Davidsson till SVT Sport.

Chawinga lämnar nu Sverige för ett tvåårs-kontrakt i Kina och sedan hoppas Davidsson att hon återvänder till klubben som hon har starka band till.

– Vi har tittat mycket på den sociala biten för Tabitha, var det skulle bli bäst för hennes skull. Vi som klubb skulle säkert få lika mycket pengar från en europeisk toppklubb, men för Tabitha personligen tycker jag att vi gjort något fantastiskt, säger Davidsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.