Amerikanskan Emily Sonnett är klar för serieledande Göteborg. Foto: TT

Världsmästarbacken Emily Sonnett klar för Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Den damallsvenska serieledaren Göteborg förstärker laget. Den amerikanska försvararen Emily Sonnett kommer att spela för klubben under resten av säsongen.

Sonnett har gjort 45 landskamper för USA och var med i VM-truppen som tog guld i Frankrike förra året – även om det blev sparsamt med speltid i mästerskapet.

”Kommer till en bra liga”

”Jag vet att jag kommer till en bra liga och till ett lag med hög kvalitet, jag har hört mycket gott om klubben och ser fram emot att bli en viktig spelare under resten av säsongen”, säger 26-åringen i ett pressmeddelande.

Sonnett tillhör Orlando Pride men eftersom säsongen i USA ställts in på grund av pandemin öppnade sig möjligheten att komma till Sverige och Göteborg, där hon är tänkt som ersättare till landsmaninnan Annika Schmidt, som haft skadebekymmer och lånats ut till Sunnanå i elitettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.