Japanskan Yuka Momiki är klar för Linköping. Foto: TT Nyhetsbyrån

Värvar landslagsspelare – efter nobben från Janogy

Uppdaterad
Publicerad

Madelen Janogy valde Piteå.

Då siktade Linköping i stället in sig på japanskan Yuka Momiki som nu är klar för klubben.

– Hon var med och spelade VM förra året, säger sportchefen Olof Unogård.

Efter gårdagens  chockförlust, 1–7 borta mot Rosengård, plockar Linköping in den japanska landslagsspelaren Yuka Momiki.

KLIPP: Rosengård körde över Linköping (12 aug)

24-åringen lånas in för resten av säsongen från amerikanska OL Reign i NWSL, där hon till vardags är lagkamrat med storstjärnan Megan Rapinoe.

Momiki är mittfältare och har totalt 31 landskamper på sin meritlista.

– Jag är jätteglad och exalterad över att vara här med alla fantastiska spelare i en så underbar förening. Jag ska göra mitt bästa för att bidra till laget, säger hon i ett pressmeddelande.

Japanskan landade i Linköping i onsdags och ska börja träna med laget omgående.

– Yuka är en välskolad spelare med rutin från landslagsspel på högsta nivå. Hon var med och spelade VM förra året och har totalt 31 A-landskamper för det japanska landslaget i bagaget, där hon också lyckats göra tio mål. Yuka är en passningsskicklig spelare med bra spelförståelse, som kommer att passa perfekt i vårt sätt att spela”, säger sportchefen Olof Unogård.

Klubben har varit ute efter förstärkning under en längre tid och var länge med i dragkampen om Madelen Janogy, som till slut valde Piteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.