Västerås cupskräll – slog Hammarby på bortaplan

Då stod Västerås SK för en imponerande vändning i 2–1-segern på Tele2 arena.

Mattéo Ahlinvi avgjorde matchen med ett drömmål.

Se Västerås avgörande i spelaren ovan.

Värnamos succétränare Kim Hellberg har tagit över Hammarby.

Men 36-åringen fick allt annat än en drömstart när Svenska cupen sparkade igång under lördagen.

Trots ett ledningsmål av August Mikkelsen blev det förlust hemma mot allsvenska nykomlingen Västerås SK.

Ibrahim Diabate skickade in kvitteringen innan Mattéo Ahlinvi blev matchhjälte med sitt klassmål i 39:e minuten.

I samma grupp vände Mjällby 0–2-underläge till seger med 3–2 hemma mot Gif Sundsvall.

Nyförvärvet nätade för MFF

Tidigare under dagen tog svenska mästaren Malmö FF en planenlig seger med 2–0 hemma mot Öster.

Efter en mållös första halvlek nickade Sergio Pena in ledningsmålet, innan nyförvärvet Jens Stryger Larsen satte dit slutresultatet på tilläggstid.

Även Häcken (2–0 mot Östersund) och Brommapojkarna (3–0 mot Landskrona) vann sina matcher.