Försvarsmiss förlängde Piteås segertåg

Segertåget rullar vidare för överraskningsgänget Piteå. På söndagen kom fjärde raka segern och serieledningen är åter norrlänningarnas –  Rosengård fick inte ens behålla förstaplatsen i ett dygn.

– Jätte, jättekul så klart. Det är mycket som stämmer för oss just nu, säger matchhjälten Nina Jakobsson till SVT Sport.

Matchens enda mål kom efter en bjudning från Växjöförsvaret. Ett inlägg från gästerna damp ned bara några meter framför hemmamålet, men volley-rensningen nådde inte längre än ett par meter. Där stod Piteås Nina Jakobsson som utan problem smekte in 1–0 några minuter innan halvtidsvilan.

”Vi gör verkligen det vi bestämmer oss för”

Växjö slet hårt för att komma till offensivt i andra halvlek, men Piteå visade upp ett imponerade, kollektivt försvarsspel och såg till att målvakten Cajsa Andersson kunde hålla nollan utan några svårare test från Smålandslaget.

– Vi gör verkligen det vi bestämmer oss för att göra och det är därför vi kan kontrollera matcherna ändå till 95:e minuten, säger målskytten Jakobsson till SVT Sport.

Inbytte Ritah Kivumbi var närmast att spräcka den där nollan när hon drog iväg ett stenhårt högerskott i stolpen i slutminuterna.

– Vi håller dem ändå utanför, från fler farliga målchanser, säger den 23-årige anfallaren.

Imponerande säsongsinledning

Piteå är nu tillbaka som serieledare före Rosengård och kan stoltsera med full pott (tolv poäng) på fyra matcher. Fjolårets damallsvenska tabellfemma har bara släppt in två mål på de 360 minuter som spelats i år.

SVT: Inte många trodde på er inför säsongen?

– Det är skönt att inte ha så stor press och sen är det roligt att motbevisa folk också, så är det ju, säger Jakobsson.