Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Bänkad i Häcken – succé i Växjö: ”Det tog ändå emot mentalt”

Uppdaterad
Publicerad

Hon fick nöta bänk i Häcken och lämnade damallsvenskan för Växjö och elitettan. Men nu tyder allt på en återkomst i damernas högstaliga för Evelyn Ijeh, efter dagens 2-0-seger mot Mallbacken.

– Det känns väldigt bra med tanke på hur det blev förra året, säger hon till SVT Sport.

Tre omgångar återstår av elitettan. Rent statistiskt finns en sannolikhet att serieledande Växjö missar chansen att gå upp i allsvenskan, men i verkligheten är det knappt möjligt.  

Laget, som åkte ur högstaligan så sent som i fjol, har inte förlorat en match hittills i år och har inte släppt in något mål sedan 6 augusti.  

Ändå vill inte Evelyn Ijeh ta ut något i förskott.  

– Det kändes väldigt bra att vinna i dag. Men man ska inte snacka för mycket innan något är klart. Vi tar ett steg i taget, säger hon. 

Har gjort målsuccé i Växjö

I Häcken fick Evelyn Ijeh, dotter till fotbollsprofilen Peter Ijeh, sparsamt med speltid. Men sedan övergången till Växjö har det blivit mer av den varan. På 20 starter har hon dessutom gjort 19 mål.

– Jag har haft en väldigt bra säsong nu hittills, jag har fått förtroenden både från mina medspelare och tränare och det har ”boostat” mig som spelare och har gett mig självförtroende.

Uppsala och Norrköping närmast jagande

Hur är det att gå från Häcken där du var en lovande talang men kanske inte riktigt fick chansen, till en nyckelspelare i Växjö?   

– Det var såklart tufft, samtidigt som det är inte så konstigt när det finns så stora stjärnor där (i Häcken) som spelar i olika landslag. Här känner jag att jag har tagit vara på och visat hur jag är som spelare, säger Evelyn Ijeh.  

Även Uppsala ligger bra till för avancemang tillbaka till damallsvenskan, men går en hård kamp om direktplatserna tillsammans med Norrköping. Alingsås, närmast jagande bakom tättrion, har också fortsatt chans på direktavancemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.