Viktor Claesson och Gustaf Lagerbielke är redo för firande på söndag. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Viktor Claesson och Gustaf Lagerbielke: ”Firande redan på söndag”

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg kan bärga SM-guldet redan i dag.

Något som tidigare Elfsborgsspelarna Viktor Claesson och Gustaf Lagerbielke tror på.

– Borås kommer vara i eufori och det har man även sett på publiksiffrorna sista tiden, säger Claesson till SVT Sport.

Viktor Claesson tillhörde Elfsborg i fem år och var själv med och lyckades spela hem ett SM-guld i sin första säsong i allsvenskan innan han 2017 lämnade Boråsklubben för utlandsäventyr. När SVT Sport når honom är han redo för den allsvenska slutspurten.

– Jag tror på SM-guld och tror att det finns goda möjligheter till firande redan på söndag. Att möta Degerfors hemma är en stor fördel gentemot Häcken borta, säger landslagsmannen.

”Det är underbart”

Hur stort är ett SM-guld för Elfsborg och Borås som stad?

– Enormt så klart, att kunna slå alla storstadslag på fingrarna och visa att långsiktighet lönar sig i längden. Borås kommer vara i eufori och det har man även sett på publiksiffrorna sista tiden. Det är underbart, säger Claesson.

I mitten på augusti i år lämnade en annan landslagsman, Gustaf Lagerbielke, Elfsborg för skotska storklubben Celtic. Mittbacken har siktet inställt på guldet.

– Jag kommer garanterat att följa matchen. Jag tror på SM-guld, det är en positiv känsla, vi är i en bra form och man har krigat och gett allt för varandra, säger Lagerbielke till SVT Sport.

”Allt har sin tid”

Hade du velat vara med nu?

– Nej, jag hade en fantastisk tid där, men nu har de gjort det jättebra. Jag är glad för alla i lagets skull. Allt har sin tid och jag är nöjd.

Han betonar att staden Borås behöver det här guldet.

– Det hade varit väldigt stort, Borås blir en mer fotbollsstad. Fansen som har varit med när det gått tufft är värda det här.

SVT Sport direktrapporterar Häcken-Malmö och Elfsborg-Degerfors på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.