Viktor Gyökeres firade på ett uppseendeväckande sätt. Foto: Axel Heimken/Pool/EPA/TT

Viktor Gyökeres matchvinnare för St Pauli mot Nürnberg

Uppdaterad
Publicerad

För första gången sedan coronapausen har en svensk gjort mål i Tyskland.

Viktor Gyökeres gjorde matchens enda mål i streckmatchen mot Nürnberg – och firade med att springa med händerna bakom öronen mot de tomma läktarna.

– Det var speciellt, säger han.

I går drog den tyska elitfotbollen igång efter det drygt två månader långa uppehållet, som orsakades av den pågående coronapandemin.

Då blev samtliga svenska spelare mållösa. Men i dag blev det inte så. Då blev nämligen den 21-årige stockholmaren Viktor Gyökeres matchens enda målskytt, när St Pauli besegrade Nürnberg i ett viktigt streckmöte i den tyska andraligan.

– De här sista matcherna är alla trepoängare viktigare, så det var skönt. Jätteskönt, säger U21-landslagsmannen till SVT Sport.

”Skönt att göra mål”

Den tidigare BP-spelaren, som hoppade i den 68:e minuten, fick i den 84:e minuten bollen till vänster om straffområdet, klev in i planen och avslutade längs marken – förbi Christian Mathenia i Nürnberg-målet.

– Alltid skönt att göra mål, och det är klart att det var extra skönt när det hjälper laget att vinna matchen, säger Gyökeres.

”Det var speciellt”

Han firade med att springa med händerna bakom öronen mot de tomma läktarna.

– Jag tänkte bara att jag skulle göra likadant som jag gjorde efter mitt förra mål, precis innan coronaavbrottet. Så jag tänkte ”varför inte fira likadant igen? Det spelar ingen roll om det är fans eller inte, det är fortfarande ett mål som ska firas, förklarar han, men erkänner att det var speciellt att spela inför tomma läktare:

– Det var speciellt, så klart. Det var annorlunda. Det är normalt sett alltid fullsatt på stadion där vi spelar. Så det är klart att det var speciellt. Men man vill ju alltid vinna matchen, så klart. Så på det sättet var det annorlunda. Men det var skönt att vinna.

Hur var det annars att spela? Det var ju två månader sedan ni spelade match senast och har bara tränat på allvar i en vecka?

– Ja, det var ju speciellt eftersom man inte spelat match på länge och inte tränat lagträning mer än vecka. Så det var lite nytt. Så på det sättet var det ju extra skönt att få med oss tre poäng.

Fullträffen, som var den Brighton-utlånade svenskens sjunde för säsongen, innebär att St Pauli nu har åtta poäng ner till den negativa kvalplatsen.

2. Bundesliga

FC St. Pauli logo

FC St. Pauli

1 - 0

1. FC Nürnberg logo

1. FC Nürnberg

Millerntor-Stadion, Hamburg
Publik: 0
Domare: Daniel Siebert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.