Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Viktor Gyökeres två mål i åttondelen mot Tondela, där det andra är fräckt. Foto: SportTv

Glödhete Viktor Gyökeres tvåmålsskytt i cupen

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Gyökeres succésäsong fortsätter.

Nu blev han tvåmålsskytt i portugisiska cupen.

Se Viktor Gyökeres två mål i spelaren ovan.

Sporting är vidare till kvartsfinal i inhemska cupen Taça de Portugal. Mycket tack vare Sveriges målfarligaste spelare för tillfället.

Anfallaren Viktor Gyökeres nickade först in 3–0 i slutet av första halvlek mot Tondela, nickmål på Nuno Santos inlägg. Sedan utökade han direkt efter halvtidsvilan där svensken utnyttjade slarv och var på rätt plats vid rätt tillfälle.

Gyökeres byttes sedan ut efter knappa timmens spel i åttondelsfinalen, som Sporting vann med 4–0. Kvartsfinalen, som inte har lottats än, avgörs i februari.

Kvällens två cupmål gör nu att Gyökeres står på 18 mål och tio assist (ligan, cupen och Europa League) på 22 matcher under debutsäsongen för Sporting. Som leder ligan i Portugal med Gyökeres som skytteligatvåa, och Sporting är också vidare till slutspel i Europa League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.