Liverpool avgjorde i den 96:e minuten. Foto: Bildbyrån

Vilda glädjescener i derbyt – supertavla räddade Liverpool

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool var på väg att tappa poäng hemma mot Everton i Merseyside-derbyt.

Då klev inhopparen Divock Origi fram och avgjorde i den 96:e minuten efter en målvaktstavla från Jordan Pickford.

– I slutet var det skönt att den bara damp ner och att jag fick in den, säger han till Viasat.

Liverpool skapade flera högoktaniga chanser mot Everton. Bara under de första 45 minuterna hade trion Roberto Firmino, Sadio Mané och Mohamed Salah chanser att göra mål. Xherdan Shaqiri missade ett friläge på Jordan Pickford i Evertonburen som var fenomental under långa stunder.

Everton hade dock kanske den bästa möjligheten att ta ledningen genom Richarlison, men bollen räddades på mållinjen.

I stället såg matchen ut att bli mållös. Men då bytte Jürgen Klopp ujt Roberto Firmino till förmån för Divock Origi i den 84:e minuten.

Vilt firande

När klockan stod på 96 minuter kom så läget. En snedspark från en Liverpoolspelare landade på ribban och Jordan Pickford valde i det läget att försöka fånga den. Men målvakten tappade den och där var Origi och högg.

Firandet blev vilt och Klopp själv tog en snabb rusch in på planen för att fira med laget. En stund senare blåste domaren av stadsderbyt.

– Det var min instinkt bara att gå mot målet. I slutet var det skönt att den damp ner och att jag fick in den, säger Origi till Viasat.

– Sista minuten-mål är alltid speciella. Det var en bra match i dag och vi förtjänade att vinna, säger mittbacken Virgil Van Dijk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.