Vinnarskallen Eriksson: ”Det brinner i bröstet”

Uppdaterad
Publicerad

På VM-lägrets tredje dag körde den svenska truppen lekfulla tävlingar för att stärka lagkänslan ytterligare.

– Sverige är känt för att det är laget som tar oss långt. Och det är nåt vi verkligen kommer bygga på nu här i Båstad under förlägret, säger Olivia Schough till SVT Sport.

Olivia Schough lyfter glädjen som en kraft att skapa nya relationer, och att relationerna blir tajta när man skrattar tillsammans. Men i ett landslag finns det så klart gott om vinnarskallar, även när det handlar om lekfulla tävlingsmoment.

Vem är den allra största vinnarskallen?

– Magdalena Eriksson. Henne vill man helst ha i sitt lag, konstaterar Schough.

Och Elin Rubensson har samma svar på den frågan.

– Magdalena Eriksson, utan tvekan! Det ser ni på henne. Det spelar ingen roll om man spelar kort eller är ute på fotbollsplanen. Hon är en riktig vinnarskalle oavsett.

”Elden finns fortfarande där inne”

Eriksson själv nickar skrattande när vi berättar vad lagkamraterna svarat.

– Jag har hört att några har sagt det. Och det kan jag väl inte gömma att jag är. Det brinner i bröstet!

Den starka försvararen, som till vardags spelare i Chelsea och nu i landslaget, berättar att det var mycket värre när hon var liten. Att det har sina fördelar att vara en sådan utpräglad vinnarskalle – men att det också kan vara en nackdel. Att hitta balansen är något som hon har jobbat väldigt mycket med.

– Nu har jag lärt mig att kontrollera det så att jag i bland kan hålla det inom mig. För det kan vara en nackdel när man blir arg och spelar fotboll, det är inte alltid den bästa kombinationen. Jag känner ändå att jag har lyckats tygla det nu på äldre dagar, men den här elden finns fortfarande därinne, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.