Arjen Robben hämtar bollen efter sitt 2–1-mål. Foto: Bildbyrån

Svenska drömresultatet: Nederländerna vann knappt

Nederländerna fick ”bara” 3–1-seger mot Vitryssland – ett svenskt drömresultat.

Därmed har Sverige råd att förlora med sex mål i Amsterdam på tisdag och ändå sluta tvåa i gruppen.

– Det är omöjligt att vinna med 6-0 mot Sverige, säger Robben enligt De Telegraaf.

Svenska krossen mot Luxemburg tvingade Nederländerna stordåd mot Vitryssland. Men trots en rad chanser lossnade det på tok för sent för Nederländerna.

Dany Pröppers 1–0 följdes upp med flera nederländska halvchanser tidigt i andra halvlek. Men i stället kom kvitteringen när Maksim Volodko satte något som ut att vara ett inlägg i den 55:e minuten.

Nederländernas febrila jakt fortsatte. Utdelningen kom först i 84:e minuten på straff, som tillkom efter att en holländare rivits ner på hörna. Arjen Robben satte 2–1 och såg till att kampen om andraplatsen levde teoretiskt.

Mephis Depay satte sen en frispark – men Nederländerna behöver ändå vinna med sju mål för att ta andraplatsen från Sverige.

Den avslutande gruppspelsmatchen mellan Nederländerna och Sverige spelas på tisdag i Amsterdam.

Att nå gruppsegern ser avlägset ut för Sverige. Frankrike vann lördagens match mot Bulgarien med 1-0. Avgörande målet gjorde Blaise Matuidi redan i tredje minuten.