Clara Markstedt blev tvåmålsskytt mot AIK. Foto: Bildbyrån

Markstedt tvåmålsskytt – Vittsjö vann stort mot AIK

Tre raka matcher utan seger räckte för Vittsjö.

Mötet med AIK var över redan efter 45 minuter.

Clara Markstedt blev tvåmålsskytt när hemmalaget gick upp till 3-0 i en match som man till sist vann med 4-0.

Vittsjö hade inga som helst problem att besegra nykomlingen AIK i damallsvenskan. Det första målet kom dock inte förrän den 24 spelminuten.

Efter att bollen gått som en flipperkula mellan svartklädda försvarare som rensade bollen på varandra, höll sig Clara Markstedt framme och petade in ledningsmålet från nära håll.

Tvåmålsskytt

AIK mäktade inte med ett avslut på mål i den första halvleken, Vittsjö kom upp till fem. Och innan halvleken var över, skulle ytterligare två av dem även nå nätmaskorna. Vid 2-0 fick man bra hjälp av AIK-försvararen Linda Hallin som var sist på bollen in i eget mål.

Innan halvleken var över blev Clara Markstedt tvåmålsskytt när hon höll sig framme i straffområdet på en hörna och via huvudet satte 3-0.

Födelsedagsbarnet utökade

Vittsjös australiensiska anfallare, Emily Gielnik, fyller 29 år denna torsdag. Det fick hon inte bara fira med tre poäng tillsammans med sina lagkamrater, utan hon fick även göra det som målskytt.

Det var i den 76:e spelminuten som Markstedt skickade in ett inlägg i straffområdet som Gielnik var först på. Dessvärre kom AIK:s finska målvakt, Milla-Maj Majasaari, ut och knockade Gielnik som blev sänkt samtidigt som bollen gick i mål.

Gielnik kom upp på benen igen men byttes ut efter smällen. Vittsjö vann med 4-0 och hakar på lagen i toppen av damallsvenskan.

MISSA INTE: Här dunkar målvakten in frisparken – från halva planen