Missar chans att avgöra på straff – i 98:e minuten

Kristianstad hade hämtat upp trippla underlägen i derbyt mot Vittsjö.

Då fick Therese Ivarsson chansen att avgöra på straff i den 98:e minuten – och missade.

– Jag gick på magkänsla och räddade. Den poängen förtjänade vi, säger målvakten Sabrina D'Angelo till SVT Sport.

Både jumbon Kristianstad och nästjumbon Vittsjö stod på noll poäng, och ett gjort mål, inför lördagens ångestmöte i damallsvenskan.

Men dagens Skånederbyt innehöll det mesta.

Vittsjö fick en drömstart när Michelle De Jongh satte 1-0 redan efter två spelade minuter. Målvakten Sabrina D'Angelos utspark nickskarvades då vidare till De Jongh som snyggt dunkade in ledningsmålet.

Den första halvleken blev svängig och målrik. Svava Rós Gudmundsdóttir kvitterade två gånger för Kristianstad som hämtade upp dubbla underlägen, men ändå låg under med 2-3 i paus sedan Emma Pennsäter gjort mål med halvlekens sista spark efter en hörna.

Clara Markstedt – ett mål och en assist i första halvlek – blev utvisad efter en knapp timmes spel och efter det var hemmalaget rejält tillbakapressade.

– Jag tycker inte att mitt andra gula kort var ett gult, de slänger sig lite överdrivet ibland och jag tycker att det var lite billigt, säger Markstedt till SVT Sport.

Missade straff i 98:e minuten

Vittsjö såg ut att ta hem segern trots en spelare mindre på banan, men i den 87:e minuten kvitterade Therese Åsland för Kristianstad efter att ha fått gott om tid på sig utanför offensivt straffområde.

Bortalaget fick också en gyllene chans att avgöra när domaren blåste straff i den 98:e minuten. Therese Ivarsson stegade fram och sköt, men målvakten D'Angelo gick åt rätt håll och räddade en poäng.

– Kan det bli mer nervkittlande och rafflande än så? Den räddningen av Sabrina var världsklass, säger Vittsjös ordförande Erika Nilsson.

D'Angelo själv var glad över räddningen, men inte helt nöjd med matchen i stort.

– En straffräddning är alltid en straffräddning men jag släppte också in tre mål så jag kan inte vara helt nöjd. Däremot att vi gör tre mål framåt är enormt för oss och det får vi bygga vidare på framöver, säger hon till SVT Sport.

Växjö är ny jumbo i damallsvenskan och nu ligger fem lag på en poäng. Vittsjö klättrar upp som åtta i tabellen och Kristianstad är näst sist.