Patrik Wålemark är klar för Feyenoord. Foto: Bildbyrån

Wålemark klar för Feyenoord

Uppdaterad
Publicerad

Rekordförsäljning.

Det gör Häcken när de nu säljer Patrik Wålemark till Feyenoord.

20-årige Patrik Wålemark har skrivit på ett kontrakt med nederländska klubben till sommaren 2026. Häcken går ut med att de gör sin största försäljning hittills, enligt Göteborgs-Posten betalar Feyenoord runt 40 miljoner kronor för den offensive mittfältaren.

– Det jag fått höra om klubben och staden har känts jättebra och nu när jag fått träffa alla här nere så har det känts ännu bättre än jag trodde. Det är lite svårt att ta in men det (att bli utlandsproffs) har varit min dröm sedan jag var jätteliten. Det är ett stort steg, skitkul, säger Patrik Wålemark till Häckens hemsida.

Trettonde svensk

Wålemark har gjort två allsvenska säsonger, där han verkligen slog igenom i fjol. På 29 matcher gjorde han nio mål och åtta assist.

U21-landslagsmannen blir Feyenoords trettonde svensk, tidigare har bland andra Henrik Larsson och Johan Elmander representerat Rotterdamklubben.

Feyenoord ligger just nu trea i Eredivisie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.