Wambach avslöjar detaljer om sitt missbruk Foto: Bildbyrån

Wambach erkänner flerårigt missbruk

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska anfallsstjärnan Abby Wambach missbrukade alkohol och receptbelagda läkemedel i flera år innan hon greps för rattfylla i Portland, USA i april i våras. Det avslöjar hon i sin självbiografi ”Forward”, som släpps på tisdagen.

”Jag var envis och levde i förnekelse. Jag ville inte inse sanningen”, säger hon i en intervju med nyhetsbyrån AP.

I boken berättar hon om det bra och det jobbiga under hennes karriär, men också hennes problem under flera år med vodka och piller som Vicodin, Ambien och Adderall.

”Den där natten när jag blev arresterad var en av de bästa sakerna som hänt mig. För att om jag inte fått utstå all kritik känslan av att ha skämt ut sig offentligt så hade jag nog inte öppnat ögonen”, säger hon.

Wambach avslutade sin landslagskarriär i oktober förra året. Innan dess hann hon med 184 mål på 255 matcher, vilket är rekord både på herr- och damsidan. Hon var dessutom med och tog OS-guld 2004 och 2012, med Pia Sundhage som förbundskapten, med USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.