Wernerson: ”Lennartsson är inte IFK:s problem”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Thomas Wernerson tog fyra SM-guld och vann Uefa-cupen två gånger med IFK Göteborg under 1980-talet. Han menar att klubbens problem inte kommer lösas när man sparkar tränaren.

– Jörgen Lennartsson är inte det stora problemet för IFK Göteborg. Det stora problemet är den dåliga ekonomin och osäkerheten som alla bär på, säger Thomas Wernerson.

Efter den aktiva karriären verkade han som klubbdirektör under ett 1990-tal där blåvitt fortsatte att vara en stormakt inom svensk fotboll, och ett lag att räkna med i Champions League. Långt ifrån den verklighet som spelarna på Kamratgården vaknar upp till i morgon.

Spelarnas osäkerhet – inte Lennartssons fel

– Får jag vara kvar? Har jag kontrakt? Vem ska träna laget?, säger Wernerson och menar att spelarnas fokus inte är på planen.

IFK Göteborg ligger på en elfteplats i tabellen. Fyra baklängesmål på en knapp halvtimme mot Örebro senast var den utlösande faktorn som fick klubbledningen att avskeda Lennartsson. Men det är just klubbledningens oreda som Wernerson tror har påverkat spelet.

– Det är för mycket osäkerhet i Göteborg. Spelarnas huvud och hjärta är inte i IFK Göteborg när matcherna är, det är det som visar sig i resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.