Willian lämnar Chelsea för Arsenal Foto: Bildbyrån

Willian klar för Londonrivalen

Uppdaterad
Publicerad

Brasilianen Willian lämnade nyligen Chelsea, men han stannar i London. På fredagen presenterades 32-åringen som Premier League-rivalen Arsenals senaste nyförvärv. Willian har skrivit på ett treårskontrakt.

Efter många framgångsrika säsongen i Chelsea är Willian nu klar för lokalrivalen Arsenal. Den offensive brasilianarens kontrakt har gått ut med Chelsea och kommer därför att gå till ”Gunners” utan övergångssumma.

”Jag tror att han är en spelare som verkligen kan göra skillnad för oss–, säger Arsenals tränare Mikel Arteta till klubbens hemsida.

”Vi har haft en tydlig tanke att förstärka på det offensiva mittfältet, och på ytterpositionerna. Han är en spelare som ger oss mångsidighet, han kan spela på tre eller fyra olika positioner.”

Willian gjorde sju säsonger i Chelsea och vann ligan två gånger, liksom FA-cupen och Europa League en gång. På 339 matcher med laget gjorde han 63 mål och 53 assist. Dessförinnan var han under sex år en av nyckelspelarna i ukrainska Sjachtar Donetsk, där han bland annat vann Uefacupen (numera Europa League) 2009.

Han har också gjort 70 landskamper och nio mål för Brasilien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.