Peter Wilson kvitterade till 1-1 hemms mot Sundsvall. Foto: Bildbyrån

Wilson räddade poäng mot Elfsborg

Elfsborg gick mot seger mot Gif Sundsvall. Då klev Peter Wilson fram och frälste Gif Sundsvall med sitt 1–1-mål.

Gif Sundsvall hemma mot Elfsborg var en match som knappast kan beskyllas för att ha varit chansfattig och odramatisk.

Per Frick öppnade målskyttet tio minuter in i den andra halvleken. Det såg länge ut som att det skulle bli matchens enda mål. Då klev Sundsvalls Peter Wilson fram i matchminut 84 och kunde sätta kvitteringen och slutresultatet till 1–1.

I den första halvleken kunde det annars ha varit en handfull mål efter en kavalkad av målchanser åt båda hållen.

Var det inte ständigt farlige Viktor Prodell som var en nagel i ögat för Gif Sundsvalls försvar, så var det den outtröttlige högerspringaren Sebastian Rajalakso som sprang upp och ner från sin högerkant och hittade fram med ett par fina målchanser.

Stolpen i vägen

Prodell – som har för vana att göra mål mot Gif Sundsvall – var nära att styra in ledningsmålet sedan han blivit serverad av Adam Lundqvist, men stolpen och Sundsvalls målvakt Tommy Naurin stod i vägen.

Rajalakso å sin sida hade sitt vassaste läge sedan han själv löpt sig fri på högerkanten, vikit in i banan där han smällde iväg ett avslut som studsade tillbaka på honom själv och upp i ribban.

Andra halvleken blev inte helt och hållet den första halvleken lik. Elfsborg styrde halvleken så som de i mångt och mycket gjorde under den första. Boråsarna drog ner tempot i matchen och bevakade matchen, under tiden som Gif Sundsvall försökte ligga på för att kvittera.

Andra raka enpoängaren

Elfsborg fick alltså resa hem med bara en poäng i bagaget. Wilson kvittering innebar Sundsvalls andra raka oavgjorda resultat.

I nästa omgång väntar Östersund på hemmaplan för Elfsborg. Sundsvall åker söderut för bortamatch mot AIK.