Ewa Pajor hämtar bollen i jakten på ett segermål. Foto: Bildbyrån

Wolfsburg kvitterade sent – håller liv i titelstriden

Ewa Pajor höll liv i den tyska titelstriden.

Detta när hon nickade in 1-1 för Wolfsburg sent hemma mot Bayern München. Med två omgångar kvar att spela leder Bayern ligan med två poäng.

De regerande mästarna i Wolfsburg har bara förlorat två matcher på hela säsongen i damernas Bundesliga. Men bägge är nederlag mot toppkonkurrenten, Bayern München.

De ljusgröna bjöds dock in i titelstriden när Bayern aningen överraskande förlorade ett målkalas nyligen mot tabelltrean Hoffenheim med 3-2. Men då behövdes en seger i söndagens toppmöte på AOK Stadion, där man inför var två poäng bakom i tabellen.

Hemmaalaget började bäst och fick bra betalt av sin höga press mot de rödklädda. Fyra svenska spelare såg vi i de båda startelvorna och för Wolfsburg handlade det om Rebecka Blomqvist och Fridolina Rolfö.

Den förstnämnde hade första halvtimmens bästa chans när hon fick bollen centralt i straffområdet och tryckte av direkt men avslutet satt på gästande förvarsben.

Lohmann målskytt

I stället var det Bayern München som visade prov på sin offensiva tyngd när man efter 34 minuter tog ledningen.

Man är starka i sina motståndares straffområden och det fick Wolfsburg känna på när tyskan Sydney Lohmann hittade ett avslut på halvvolley från nära håll och tryckte in ledningsmålet.

Regerande mästare

Det här är två lag som turats om att prenumerera på ligatiteln de senaste åren. Säsongerna 2013-2014 vann Wolfsburg, två år efter det var det Bayerns tur innan Wolfsburg nu har vunnit tre år i rad mellan 2017-2019.

Under fjolåret utsågs ingen mästare på grund av den rådande pandemin.

Sen kvittering

Lohmanns 1-0 för Bayern i den första halvleken såg länge ut att bli matchens enda mål. Men med nio minuter kvar av ordinarie tid kom kvitteringen.

Det var en lång hörna från höger som stack över straffområdet och nickades in centralt av Dominique Janssen. Med sitt huvud prickade hon i sin tur pannan på Ewa Pajor som språngnickade in 1-1.

Matchen slutade oavgjort och därmed leder Bayern fortsatt ligan med två poäng före Wolfsburg med två omgångar kvar att spela.

SE OCKSÅ: Rosengård vann – frisparkskanon av Cankovic