Anfallare missar landskamp. Foto: Bildbyrån

Wolfsburgsduo missar landskampen mot Norge

Uppdaterad
Publicerad

Landslaget får klara sig utan Wolfsburg-anfallarna Rebecka Blomqvist och Fridolina Rolfö i morgondagens landskamp mot Norge.

– Men det känns som att i stort sett alla de 23 vi kan använda imorgon är 90-minutersspelare, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Rebecka Blomqvist stukade foten i den tyska ligamatchen mot Werder Bremen i söndags och Rolfö anslöt sent till samlingen.

– De två vi ställer över Rebecka Blomqvist, som är i en stegringsfas, och Fridolina som kom igår och gjorde sitt första pass idag. Men det känns som att i stort sett alla de 23 vi kan använda imorgon är 90-minutersspelare, säger Gerhardsson.

Landslaget är just nu samlade i Kalmar och utöver morgondagens match mot Norge ska man även spela mot Australien på tisdag. Gerhardsson hoppas att de två lagkamraterna kan spela då.

Wolfsburg blev tvåa bakom Bayern München den gångna säsongen. Rolfö har sedan tidigare aviserat att hon kommer att byta klubb under sommaren.

Utöver Blomqvist och Rolfö saknas även Lina Hurtig av familjeskäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.