Spelarna förstod direkt allvaret efter den svåra ihopskallningen och vinkade på sjukvårdarna. Foto: TT

Wolverhampton-spelare opererad för skallfraktur

Uppdaterad
Publicerad

Wolverhampton-spelaren Raul Jimenez har opererats för den skallfraktur han ådrog sig i mötet med Arsenal sent i söndags kväll.

– Raul mår efter omständigheterna bra efter en operation i går kväll, säger klubben i ett uttalande.

Det var i början av matchen som Jimenez skallade ihop med Arsenals David Luiz och bägge spelarna blev liggande utslagna på gräsmattan. Allra svårast hade Jimenez det. Han fick syrgas och behandling på planen i matchen som blev tio minuter försenad innan han fördes bort från planen med bår till en ambulans för transport till sjukhus för operation och vidare undersökningar.

”Han har sedan dess varit med flickvännen Daniela och vilar nu ut. Han kommer att vara kvar för observation i ett par dagar”, skriver Wolverhampton i ett uttalande.

Tränaren: ”Fick panik, panik, panik”

Wolvers tränare Nuno Espirito Santo var tagen.

– Man hör att de skriker ”röd kod”. Det var ett fruktansvärt ögonblick. Vad hade jag för reaktion? Panik, panik, panik. Man kunde se på reaktionerna hos lagkamraterna att det var en allvarlig händelse. Det var fruktansvärt och förskräckligt, säger Santo enligt BBC.

En omtöcknad Luiz blev bandagerad och fortsatte att spela första halvlek innan han byttes ut till andra.

Wolverhampton vann matchen med 2-1 och är sexa i Premier League medan Arsenal inlett skakigt och bara är 14:e.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.