Julia Zigiotti Olme, 23, på väg bort från Häcken Foto: Bildbyrån

Zigiotti efter petningen: ”Häcken är väl lite bittra”

Uppdaterad
Publicerad

Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg bänkades i Häckens avgörande match i damallsvenskan i helgen.

Vanlig rotation menar tränare Mats Gren, på grund av de utgående kontrakten menar Zigiotti Olme.

– De ville att vi skulle förlänga, de är väl lite bittra, säger hon till SVT Sport.

Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg kommer att lämna Häcken när deras kontrakt går ut den 15 november. De båda Häckenstjärnorna, som även ingår i den svenska landslagstruppen, blev bänkade i Häckens match mot AIK i helgen.

Enligt tränare Mats Gren låg inte kontraktssituationen bakom beslutet, utan det rörde sig om att spelarna behövde vila. En bild som Zigiotti Olme inte delar.

Damlandslaget i fotboll

– Jag kände inte att jag behövde vila och det har inte funnits någon dialog där. De valde att inte spela mig och Emma för att vi inte förlängt, det är vår uppfattning. De ville att vi skulle förlänga, de är väl lite bittra, säger Julia Zigiotti Olme.

Vill till England

Zigiotti Olme blickar nu fram mot nästa säsong då hon kommer prova vingarna utomlands. Men vilken klubb det blir är ännu inte officiellt klart.

– Alla länder i Europa har växt väldigt mycket. Men jag tror att England skulle passat mig bäst i spelstilen, det är lite tuffare och snabbare spel. säger hon.

Och om det blir en framtid med Emma Kullberg återstår också att se.

– Det är klart det finns en chans, men det är inget måste. Vi får se vad som händer härnäst, säger Zigiotti Olme.

Men först väntar landslagssamling och matcher med Sverige. Blågult ställs mot Irland på torsdag och sedan Skottland på tisdag 26/10.

– Jag känner att min kropp känns bra och jag är pigg. Huvudet är med och det ska bli kul, säger 23-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet