Foto: TT

Zlatan: ”Åker till VM med mina fotbollskor – och utan”

Zlatan Ibrahimovic tror på ny plats i startelvan mot Atlanta United i helgen. Samtidigt fortsätter han att flörta med idéen om ett VM i sommar. – Jag åker till VM med mina fotbollsskor och jag åker till VM utan mina fotbollskor, säger han till KROQ.

Zlatan Ibrahimovic och LA Galaxy är tillbaka i Los Angeles för helgens hemmamatch mot Atlanta. Svenskstjärnan startade och blev matchhjälte senast borta mot Chicago Fire – och ser ut att starta igen.

I en intervju med lokalradio-kanalen KROQ berättar Zlatan att han gör framsteg dag för dag med sitt knä.

– Jag tror jag startar. Tränaren har jobbat lite på det taktiska. Jag känner mig fräsch och vass och är redo var det tränaren vill.

Intervjun handlar till största del om Zlatans långa karriär, med sejourer i Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain och Manchester United. Och hur det påverkar familjen att flytta så pass ofta.

– De är vana vid det nu, speciellt barnen. Jag tycker lite synd om barnen med vänner och så, att de måste skaffa nya vänner men jag är van vid det. Jag sitter inte på ett ställe i 20 år, det är för enkelt för mig. Jag hade kunnat stanna hemma, äta mammas mat, och spela fotboll där det är bekvämt. Men jag föredrar att testa nya länder och nya klubbar. Jag gillar utmaningarna, jag växer av dem.

”Jag lever i deras skugga”

Zlatan har snabbt gjort sig ett stort namn i nya staden – och i veckan medverkade han i Jimmy Kimmel Show. Men det är inget barnen märker av.

– De är inte intresserade och de bryr sig inte. De är som jag, de tycker att de är bäst. De tycker att de är bättre än mig, och det är de förmodligen. Vi har många egon i familjen, men jag gillar det.

– I min familj är det inte Ibrahimoivic som kommer hem genom dörren. Det är pappa som kommer hem. Jag är bara en pappa till två barn och jag försöker göra mitt bästa för dem. Det som händer i fotbollen är inte viktigt för dom. Och jag gör det inte viktigt för dom. De lever inte i min skugga, jag lever i deras skugga.

Vad gäller en eventuell VM-medverkan är svenskstjärnan alltjämt hemlighetsfull.

– Jag åker till VM med mina fotbollsskor och jag åker till VM utan mina fotbollskor. Mer än så kan jag inte säga. Jag måste fokusera på Galaxy, det viktigaste är vad som händer här de närmaste veckorna. VM är ändå ett par månader bort så jag fokuserar på rätt saker i rätt tid.

LA Galaxy spelar mot Atlanta tidigt söndag morgon svensk tid, klockan 04.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer