Hope Solo anklagar Zlatan för att vara en hycklare. Foto: TT

Zlatan får mothugg efter utspel mot LeBron

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic sade i en intervju att Lebron James borde hålla sig till det han är bra på – basket – och inte prata så mycket politik.

Nu får svensken mothugg av andra idrottsprofiler.

– Zlatan är en hycklare, säger den amerikanska fotbollsmålvakten Hope Solo.

Det var i en tv-intervju Zlatan gjorde sitt utspel mot den samhällsengagerade basketikonen LeBron James.

– Han är fenomenal på det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör sade Zlatan Ibrahimovic till Discovery Plus den 25 februari.

Sedan dess har debattvågorna gått höga. Le Bron James gav mothugg.

– Det är roligt att just han säger det. Han var väl likadan 2018 i Sverige, han pratade om exakt samma saker. Hans efternamn är inte likadant som andras, så han upplevde att det pågick rasism ute på planen, sade James och sedan har det fortsatt och andra profiler har gett sig in debatten.

Zlatan inte helt bekant i USA

I USA har vissa twittrare frågat vem Zlatan är för att få vägledning.

”Du är väldigt bra på fotboll så du borde inte yttra dig om att Lebron använder sin plattform för något bra. Eller din åsikt om något annat än fotboll!”, skriver friidrottslegendaren Michael Johnson på Twitter.

– Zlatans kommentarer var opåkallade, obildade, dåraktiga och dumma. Jag tycker att han är en hycklare. Vad jag vet är att tystnad inte förändrar världen. Zlatan kommer troligtvis inte förändra världen, säger den amerikanska målvaktsprofilen Hope Solo till amerikanska BeInSport.

KLIPP: Zlatan sjöng duett – efter motorcykeldrama

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.