Zlatan målskytt i stormötet med Roma. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan med frisparkskanon i Milans seger

Zlatan Ibrahimovic iklädde sig hjälterollen för Milan i 2–1-segern borta mot Roma.

Svensken gav Milan ledningen med en stenhård frispark – vilket var hans 400:e ligamål i karriären.

Dessutom ordnade han en straff som Franck Kessie förvaltade i mål.

Zlatan Ibrahimovic började på bänken och fick bara några få minuter på planen i tisdagens seger mot Torino.

Men i söndagens stormöte borta mot Roma var svensken tillbaka från start.

Målet kom i 26:e minuten efter att Rafael Leao ordnat en frispark strax utanför straffområdet. Sin vana trogen tog Ibrahimovic hand om frisparken och sköt den hårt in i bortre hörnet för 1–0.

Fullträffen var Ibrahimovics 400:e ligamål i karriären. Det första kom mot Västra Frölunda – för 22 år sedan.

Nidramsor riktade mot sig

Ibrahimovic varnades dock efter målet. Hemmasupportrar rapporteras, bland annat av Eurosports italienske journalist Guillaume Maillard-Pacini och i C Mores sändning, ha skanderat nidramsor mot svensken. Ibrahimovic svarade med att gestikulera till supportrarna att sjunga högre och varnades av domaren.

Efter matchen fick han frågan om det inträffade.

– Jag behöver hånen. Ju mer de hånar, desto mer vid liv känner jag mig. Adrenalinet gör så mycket, säger han till DAZN enligt Football Italia.

Fixade straff

Fem minuter in i andra halvlek hade Ibrahimovic ytterligare en boll i nät. Men svensken bedömdes ha varit offside när han stack i djupled.

Men det var inte över där. Bara några minuter senare föll Ibrahimovic i straffområdet och straff tilldömdes efter VAR-granskning. Franck Kessie fick chansen från elva meter och gjorde inget misstag när han satte 2–0. Direkt efter straffen byttes Ibrahimovic ut till förmån för Olivier Giroud.

Milan vann matchen med 2–1

– Det var en fantastisk insats. Vi spelade med vår stil och med mycket självförtroende, säger Ibrahimovic.

Tidigare i veckan berättade förbundskapten Janne Andersson i en intervju med SVT Sport att Zlatan Ibrahimovic kommer vara med i landslagstruppen som tas ut på tisdag – om han är hel och frisk.

KLIPP: Janne Andersson: ”Om Zlatan är frisk är han med” (29 oktober)