Foto: Bildbyrån

Zlatans passning till de unga spelarna: ”De vet inte hur man lider”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en lugn och välartad Zlatan Ibrahimovic som mötte pressen för första gången sedan han blev klar för en återkomst till AC Milan.

Men på frågan om hur den 38-årige veteranen kommer vara mot de unga talangerna i laget, kom den kaxiga sidan fram.

– De vet inte hur man lider, blev Zlatans svar.

Zlatan möttes av en stor folksamling, jubel, sånger och raketer när han anlände till Casa Milan. På pressträffen i Milano möttes pressen av en lugn och ödmjuk Zlatan Ibrahimovic, som valt att återvända till Milan efter två säsonger i LA Galaxy.

Men när frågan berörde hur Zlatan kommer behandla yngre lagkamrater blev svaret desto skarpare, och snudd på filosofiskt: 

– Hur jag kommer vara mot de unga? Mycket tuffare än man tror, de vet inte hur man lider. Jag gillar att jobba hårt, jag kom inte hit för att vara en dansande maskot.

Kontraktet är skrivet på sex månader med chans till förlängning.

Denna gången återvänder han till ett sargat lag som bara gjort 16 mål och ligger för närvarande på en elfteplats i ligan.

– Det är viktigt att kunna leverera resultat. Vi måste få till bättre saker på planen och det är därför jag är här.

När SVT frågar om hur han ser på sin utveckling under alla år och i alla klubbar han tillhört svarar han:

– Som en fotbollspelare kan man inte var den samma genom hela sin karriär. Fysiskt ändras saker väldigt mycket men mentalt har det inte ändrats så mycket.

KLIPP: Zlatans ord från flygplatsen: ”Det här är mitt hem”

– Det är viktigt att jag kan leverera resultat. Kan jag göra det och kan fortsätta att bidra så kommer jag att fortsätta.

Valet av lag föll på Milan, där han tidigare sagt att han vill avsluta sin karriär. Senast han representerade klubben blev han såld mot sin vilja och när han väl skulle återvända till Europa saknades det inte anbud från andra klubbar.

– Jag har alltid sagt att Milano är mitt hem. Jag hade fler förfrågningar när jag var 38 än när jag var 28.

Zlatan fick även frågan hur kan kommer vara mot de unga i laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.