Zlatan Ibrahimovic gestikulerade när han blev utbytt mot Lille i torsdags. Foto: Bildbyrån

Milans tränare svarar efter Zlatans attack

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags förlorade Milan sin första match för säsongen.

En stor snackis efteråt blev Zlatan Ibrahimovics gestikulerande när han blev utbytt – men det var inte riktat mot tränaren, skriver italienska medier.

– Det har inte funnits något behov av att prata om den incidenten, säger Stefano Pioli själv.

Det var i torsdags som Milan förlorade en tävlingsmatch för första gången på åtta månader. Franska Lille körde över Milan på San Siro och vann med hela 3-0 i Europa League.

Svenske stjärnan Zlatan Ibrahimovic blev utbytt tidigt, redan efter 62 minuter, och visade tydligt sitt missnöje genom att gestikulera.

Genast började det spekuleras i om gesterna var menade åt tränaren Stefano Pioli, och hur relationen såg ut dem emellan. Men nu rapporterar flera italienska medier, däribland Corriere Della Sera, att Zlatan riktade gesterna mot sig själv.

”Vi gjorde en svag insats”

Pioli sade såhär på presskonferensen inför kvällens match hemma mot Hellas Verona:

– Om jag har pratat med Ibra om detta? Jag pratar alltid med mina spelare, både om bra och dåliga saker. Men det har inte funnits något behov av det nu. Vi drar åt samma håll allihopa. Vi är alla medvetna om att vi gjorde en svag insats i torsdags, men vi vet också att vi har kvalité nog att revanschera oss, säger han.

Milan leder Serie A-tabellen och har chansen att rycka ytterligare i toppen vid seger i kväll. Zlatan Ibrahimovic leder i sin tur skytteligan med sju mål på fyra matcher inför söndagens omgång.

ARKIV: Överglänste Zlatan – med nya hattrickshowen (5 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.