Zlatan Ibrahimovic vill fortsätta i landslaget, enligt uppgifter till SVT Sport

Zlatan Ibrahimovic vill fortsätta i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic, 39, missade sommarens mästerskap på grund av en skada.

Men enligt uppgifter till SVT Sport har den svenska superstjärnan bestämt sig: han vill absolut fortsätta i landslaget.

– Zlatan är helt inställd på att komma tillbaka, säger SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup.

Ett nytt kapitel hade fått bläck på sina första sidor och Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i det svenska landslaget.

I våras gjorde Milan-stjärnan sina första minuter i den blågula landslagsdressen på fem år och tanken var att han skulle leda Sverige vid sommarens Europamästerskap. I stället satte en knäskada stopp – och sagan fick en dyster vändning.

Det har varit oklart om det blir en fortsättning i Blågult.

Fram till nu.

– Zlatan är, enligt mina källor nära honom i Milano, helt inställd på att komma tillbaka och spela i landslaget igen. Det handlar självklart om och när han blir spelklar – och om han blir kallad såklart, säger SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup.

39-åringen gör allt för att fortsätta spela.

– Han kanske till och med är mer motiverad än när han var yngre. Han är otroligt sugen på att komma igång igen och vill fortsätta sin karriär så länge det bara går.

Har insett

Ibrahimovic har insett att karriärslutet är nära och tar därför tillvara på varje stund på fotbollsplanen. Och han känner att han inte är klar med fotbollen.

– Redan i Paris 2014 berättade han för mig att när man är ung så förstår man inte hur stora saker som att vinna guldbollen och annat är. När tiden går så förstår man mer och mer. Zlatan fyller 40 i höst och vet att slutet är nära, det spelar ingen roll vilken supermentalitet eller fysik han har för det kommer att komma en gräns, som den i våras, som gör att det tar slut. Därför är han mån om att vara med så länge det går.

– Tiden är kanske den enda motståndaren han inte kan besegra.

Anfallarens rehabilitering går bra och klubben har gott hopp om att han snart är spelklar.

LISTA: Fem av Zlatans mest ikoniska landslagsmål (16 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.