Zlatan Ibrahimovic avstängd i playoff

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic missar playoff-semifinalen i mars efter att ha blivit varnad i den 93:e minuten mot Spanien. En varning som de flesta verkade missa, men som man kan se i Uefas officiella matchrapport.

– Jag är rätt säker på att han fick ett gult kort, säger landslagets pressansvarige Jakob Kakembo Andersson till SVT Sport.

Det var nio spelare som var en varning från att vara avstängda i en eventuell playoff-semifinal. Under matchen drog högerbacken Emil Krafth på sig ett gult kort som gör att han missar matchen.

Väldigt få märkte att Zlatan Ibrahimovic fick ett gult kort i slutet av matchen, men i Uefas officiella rapport kan man se att han varnades i den 93:e minuten.

I slutet var han inblandad i en stökig situation i det spanska straffområdet och varningen kom i samband med den.

– Jag såg inte om domaren gav något gult kort först. Sedan kollade jag på livescore och där står det att Zlatan fick ett gult kort, säger Albin Ekdal på presskonferensen.

Foto: Skärmdump uefa.com

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Spanien logo

Spanien

1 - 0

Sverige logo

Sverige

Estadio La Cartuja, Sevilla
Publik: 54000
Domare: Dr. Felix Brych

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.