Foto: Milan TV

Zlatan Ibrahimovic: ”Jag är som Benjamin Button”

Uppdaterad
Publicerad

38-årige Zlatan Ibrahimovic stod för två mål och en assist för Milan i krossen borta mot Sampdoria.

– Jag är som Benjamin Button. Jag är född gammal men jag har alltid varit ung, aldrig gammal, säger ”Ibra” till Milan TV.

Zlatan Ibrahimovic klev fram i en avgörande roll för AC Milan i bortasegern mot Sampdoria under onsdagskvällen. Ibrahimovic stod för två mål och en assist i 4-1-vinsten – och segern innebär att Milan nu har en kvalplats till Europa League.

– Det är alltid kul att göra mål. Det hjälper laget, säger Zlatan Ibrahimovic till Milan TV.

”Jag har alltid varit ung, aldrig gammal”

Gårdagens fullträffar gjorde även Ibrahimovic historisk. Han är nu förste spelare att göra 50 mål för både Milan och Inter.

– Förhoppningsvis kan jag fortsätta så här, att orka göra mål. För i slutet av matchen blir jag trött, eller hur? För de säger att jag är gammal, men jag värmer bara upp.

Ibrahimovic som fyller 39 år i oktober drar en jämförelse med en viss Benjamin Button – att han åldras baklänges. 

– Jag är född gammal men jag har alltid varit ung, aldrig gammal, säger han och ler.

”Får du chansen måste du ta den”

”Ibra” som har gjort nio mål i Serie A sedan återkomsten, berättar också att när han kom tillbaka till Milan gav han sina anfallskollegor ett tips: “ta chansen när den kommer.”

– Jag har spelat i Italien i 7-8 år, och som anfallare vet jag att du inte får så många chanser att göra mål. Så när du får chansen måste du ta den och sätta den.

KLIPP: Se Zlatans två mål och assist mot Sampdoria (29 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.