En man mer räckte inte för Zlatan Ibrahimovics Milan mot Estevao Dalberts Fiorentina. Foto: Claudio Giovannini/EPA/TT

Zlatan Ibrahimovics Milan tappade ledningen trots en man mer

Milan ledde med 1–0.

Då fick Fiorentina en utvisning.

Trots det tappade Milan sin ledning.

Med sex minuter kvar kvitterade Fiorentina på straff.

En videogranskning gjorde att ett Zlatan Ibrahimovic-mål dömdes bort, en dryg halvtimme in i bortamatchen mot Fiorentina.

På bilderna syntes det hur bollen tog på Milan-svenskens arm, och därmed blev det inte 1–0 för Milan där.

Caceres misslyckades med rensning

Det blev det dock elva minuter in i den andra halvleken. Fiorentinas Martin Caceres misslyckades med en undanrensning, varpå bollen gick till Ante Rebic som sköt in 1–0.

Sex minuter senare var Zlatan Ibrahimovic på väg att bli fri. Han fälldes då av Dalbert Henriique, som därför fick ett rött kort.

Cutrone revs ner

Då, med en man mer på planen, trodde nog de flesta att Milan skulle kunna försvara ledningen och vinna matchen.

Men så blev det inte. För med tio minuter kvar av ordinarie matchtid så revs den före detta Milan-spelaren Patrick Cutrone ner i straffområdet av Alessio Romagnoli. Efter VAR-granskning blev det straff – och Erick Pulgar satte 1–1.

Fiorentina nära 2–1

Det resultatet stod sig matchen ut, och faktum var att det var Fiorentina – trots att de hade en spelare mindre på planen – som var närmast att vinna.

Närmast var de i den 91:a minuten. Patrick Cutrone till höger om mål spelade in till Martin Cáceres som klackade en boll som räddades av Asmir Begovic med en vass benparad. På returen sköt Dusan Vlahovic sedan högt över.

Det oavgjorda resultatet gör att Milan, i alla fall tillfälligt, klättrar två placeringar i den jämna mittenstriden. De ligger mu sjua, en poäng före Verona och Parma som har en match mindre spelad.