Zlatan närmar sig debut för sin nya klubb LA Galaxy. Foto: Bildbyrån.

Zlatan gör första träningspasset med Galaxy på fredag

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic kommer att göra sin första träning med Los Angeles Galaxy på fredag och är tillgänglig för spel i lördagens derby mot Los Angeles FC i MLS-fotbollen, enligt ett pressmeddelande från den svenske anfallarens nya klubb.

”Vi pratar om Zlatan Ibrahimovic, vi pratar inte om en normal, dödlig människa. Jag är säker på att han skulle säga samma sak”, säger tränaren Sigi Schmid till klubbens webbplats.

Ibrahimovic presenteras formellt av Galaxy på en presskonferens efter fredagens träning på hemmaarenan Stubhub, klockan 13.30 lokal tid.

Zlatan har inte spelat en match sedan den 26:e december – då hans Manchester United spelade 2–2 mot Burnley – på grund av den knäskada han ådrog sig under våren 2017.

”Om ni frågar mig om han är redo för 90 minuter på lördag, så nej. Men kan han göra skillnad? Ganska troligt”, säger Schmid.

”Zlatan-feber”

Ibrahimovics nye anfallskollega Ola Kamara, från Norge, ser fram emot att välkomna honom till laget.

– Det är lite Zlatan-feber i LA, det är ju en legend som kommer. Tre timmar efter att övergången utannonserats stod det ungar med full Zlatan-outfit utanför träningsanläggningen, säger Kamara till Expressen.

”Tror Zlatan kan springa”

Kamara tror också att Ibrahimovic kommer att anpassa sig till MLS-ligans spelstil.

– Spelmässigt är det mer taktiskt i Europa och mer fysiskt och tekniskt här. Det fysiska var nog största chocken för mig – hur många rusher du måste göra under en match. Fast nu tror jag i och för sig att Zlatan kan springa, säger han med ett skratt.

Matchen mot Los Angeles FC på Stubhub Centre är slutsåld. Arenan tar 27 000 åskådare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.