Foto: TT

Zlatan om VM: ”Vi får se vad som händer”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic i en blågul landslagströja i sommarens fotbolls-VM?

Ingen omöjlighet, enligt anfallaren själv.

– Vi får se vad som händer, en sak i taget, säger Zlatan till SVT Sport.

Zlatan tackade för sig i det svenska landslaget efter EM i Frankrike 2016. Sedan dess har han fokuserat på klubbslagsfotboll i Manchester United – och sedan i april i fjol har den svenske superstjärnan fått fokusera på rehabiltering av sitt knä.

Men när han nu är på väg tillbaka i spel för den engelska storklubben och Sverige skall spela fotbolls-VM i Ryssland i sommar har både Tysklands förbundskapten Joachim Löw och Mexikos förbundskapten Juan Carlos Osorio sagt till SVT Sport att de gärna möter Zlatan i Ryssland.

– Jag tar det som en komplimang. Det uppskattas. Vi får se vad händer. En sak i taget. Jag måste fokusera på rätt saker, säger Zlatan till SVT Sport.

Till Expressen utvecklar Zlatan:

– Jag saknar själv landslaget. Har du spelat i 20 år och får se de andra spela i landslaget, det är svårt. Speciellt när man är skadad. Man vill spela i landslaget och klubblaget. De har gjort det bra, säger han till tidningen.

Även om svensken är tillbaka i träning med Manchester United är det ett tag kvar till att han kan spela match för klubben igen.

– Jag tränar varje dag och har kommit ut på planen och fått träna med laget. Det är det jag behöver. Det är bara att köra på, säger Zlatan till SVT Sport.

– Jag har tränat tio dagar. Jag vill känna mig redo för att kunna prestera som jag gjorde innan. Jag vill ha det på riktigt.

I VM spelar Sverige i samma grupp som Tyskland, Mexiko och Sydkorea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.