Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovics formbesked – mål direkt

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka från start efter sin skada.

Nio minuter in i matchen gav han Milan ledningen och slutsiffrorna borta mot Fiorentina skrevs till 3-2.

Ibrahimovic blev samtidigt den äldste spelaren någonsin att ha prickat in 15 mål på en Serie A-säsong.

På torsdag ställs Sverge mot Georgien i VM-kvalet – och Zlatan Ibrahimovic gör landslagscomeback efter fem år.

I kväll gav han förbundskapten Janne Andersson ett formbesked. I den nionde minuten klippte ”Ibra” till och stod för öppningsmålet i sin Serie-A comeback efter skadan.

Zlatan, 39 år och 169 dagar gammal, är nu den äldste spelaren någonsin att ha gjort 15 mål på en Serie A-säsong.

– Vi ska inte prata om min ålder. Ju mer tiden går, desto yngre känner jag mig, säger han till Sky Sport Italia efter slutsignalen.

Svängig match

Ibrahimovic höll på att bli tvåmålsskytt när nästa heta chans kom i den 35:e minuten. ”Ibra” chippade bollen över målvakten –  men skottet gick i ribban. Då hade Fiorentina hunnit kvittera till 1-1.

Knappt hade andra halvlek hunnit börja förrän Franck Ribery placerade in bollen med vänstern och hemmalaget hade därmed vänt underläge till 2-1.

Bara några minuter senare kvitterade dock Milan genom Brahim Diaz, som höll sig framme på en hörna och stötte in 2-2.

Vändningen fullbordad

Strax därpå skickade Ibrahimovic iväg en hög boll med höger yttersida. Målvakten släppte den – och såg den klinga i stolpen och ut.

I stället avgjorde Milan i matchminut 73. Franck Kessie serverade Hakan Calhanoglu, som på ett tillslag skruvade in bollen längs marken.

Matchen slutade 3-2, vilket innebär tre viktiga poäng för Milan, som återigen hittade vinnarspåret med Ibrahimovic som härförare.

”Rätt mentalitet”

Efter matchen menade Zlatan att siktet fortfarande är inställt på ”scudetton” och att vändningen var viktig.

– Vi visade laganda och rätt mentalitet som vände 2-1-underläge. Vi ville vinna till varje pris. Vi visade karaktär, säger han.

Han uttalar sig också om landslaget, som han alltså är tillbaka i mot Georgien på torsdag.

– Det jag ville är att fortsätta spela, att njuta av fotbollen. Allt annat är en bonus. Att komma tillbaka till landslaget efter ett par år är en stor ära för mig.