Jens Petter Hauge och Zlatan Ibrahimovic. Foto: BILDBYRÅN

Zlatan mållös i seger – unge norrmannen nätade

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic var som vanligt en viktig pjäs för Milan.

Men när ”Rossoneri” vann mot Celtic med 3-1 på bortaplan blev han mållös.

Den unge norrmannen Jens Petter Hauge presenterade sig däremot.

Normalt sett är en bortamatch på de brittiska öarna, på ett regnigt Celtic Park, en tuff uppgift med pulserande stämning på läktarna.

Men utan publik är Celtic inte samma lag. I kväll kom Milan på besök och med Zlatan Ibrahimovic som centralpunkt gick man upp i tidig ledning.

Europa League

Rade Krunic nickade in 1-0 och kort därpå utökade Brahim Diaz till 2-0 i ett anfall som ”Ibra” regisserade genom en smart passning i djupet.

Hauge målskytt

Ibrahimovic byttes ut i matchminut 66 och Celtic fick kontakt när Mohamed Elyonoussi, kusin till gamle AIK-spelaren Tarik, satte 1-2 på nick.

Milan höll dock undan och på tilläggstid sprang sig inhopparen Jens Petter Hauge, 21, fri och rakade in sitt första mål för klubben.

Det är inte så konstigt att målet var hans första. Hauge värvades nämligen från Bodö/Glimt för tre veckor sedan efter att ha nätat mot Milan.

Det är första gången en norrman gör mål för ”Rossoneri” sedan 1998, då nätade Steinar Nilsen för Milan mot Inter.

Förlänger sviten

Segern innebär att Milan bygger vidare på sin förlustfria svit, som nu sträcker sig drygt sju månader tillbaka och uppgår till 21 raka matcher.

En sådan lång svit har laget inte mäktat med sedan en period mellan oktober 1995 och mars 1996, då man gick 27 raka utan förlust.

Med store stjärnan Ibrahimovic på planen har man spelat 25 matcher i år – och de innefattar 16 vinster, sex oavgjorda och två förluster.

UEFA Europa League

Celtic logo

Celtic

1 - 3

AC Milan logo

AC Milan

Celtic Park, Glasgow
Publik: 316
Domare: Matej Jug

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet