Zlatan: ”Om jag lämnar kommer ingen kolla på MLS”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt under fredagsmorgonen tog säsongen slut för Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy när laget föll i kvartsfinalen mot lokalrivalen Los Angeles FC.

38-åringen är dock alltjämt kryptisk om framtiden.

– Om jag inte stannar kommer ingen komma ihåg vad MLS är, säger han enligt LA Times.

Zlatan Ibrahimovic lyckades inte heller det här året ta sitt LA Galaxy till en titel i MLS.

Laget åkte i dag ut ur slutspelet efter 3-5 mot ärkerivalen Los Angeles FC, sedan Zlatan själv kvitterat till 2-2 i upptakten av andra halvleken.

Svensken, som gjort två säsonger i klubben, har ett utgående kontrakt. Efter matchen gav han sin syn på framtiden.

– Jag har två månader på mig att fatta ett beslut om framtiden. Det handlar inte om pengar från Galaxy eller MLS. Vad som händer nästa år vet jag inte, det får vi se, säger Zlatan enligt Expressen efter matchen.

LA Galaxy utslaget ur MLS-utspelet – se matchens höjdpunkter här:

”Om jag inte stannar kommer ingen komma ihåg av MLS är”

Zlatan menar dock att hans beslut kommer ha stort inflytande på vilken status den amerikanska ligan kommer få i framtiden.

– Om jag inte stannar kommer ingen komma ihåg vad MLS är. Tänk om jag inte spelar i MLS. Vem ska ni prata med då?, säger han enligt LA Times.

Se tre ikoniska mål från Zlatans karriär:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.