Zlatan Ibrahimovic /arkiv. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan sågar egna laget – jämför med pojklagsträning

Uppdaterad
Publicerad

Efter att LA Galaxy spelat oavgjort mot Colorado Rapids i amerikanska MLS sågar svensken Zlatan Ibrahimovic det egna laget ordentligt.

– Vi gör samma misstag som de gör på min sons fotbollsträningar, säger han till Daily News.

Efter att LA Galaxy tagit ledningen i den 59:e matchminuten, kvitterade Colorado kort därefter till 1–0 genom Edward Castillo. När Sebastian Lletget sedan klev fram och satte ledningsmålet till 2–1 såg det ut som att hemmalaget skulle kamma hem tre poäng men Colorados Niki Jackson hade andra planer och skickade hem Galaxy i ytterligare en besvikelse.

– De senaste tre matcherna har varit väldigt irriterande eftersom vi borde ha vunnit dem, säger svensken till Daily News och fortsätter:

– Om du tittar på tabellen, om vi hade tagit alla poäng som vi borde hade vi legat etta eller tvåa. Det är väldigt irriterande eftersom vi får enkla, grundläggande saker att se väldigt svåra ut. Det får inte hända. Vi gör samma misstag som de gör på min sons fotbollsträningar, men de håller på att lära sig.

”Vi får enkla saker att se svåra ut”

Han riktade också skarp kritik mot 1–1 målet.

– Det första baklängesmålet får inte hända. Bollen går ut och vi måste sätta press, det ska vara enkelt. Det andra målet ska inte heller gå in, det är grundläggande saker. Vi måste vara på tå och alltid vara redo när bollen kommer. Vi får enkla saker att se svåra ut, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.