Zlatan Ibrahimovic Foto: TT / Jae C. Hong

Zlatan slog till med drömmål – efter en minut

En minut och en mottagning. Mer än så behövde inte Zlatan Ibrahimovic innan han slagit till med ett drömmål för sitt LA Galaxy mot San José. Zlatan blev sedan tvåmålsskytt i 3-3-matchen.

– Det är synd att vi inte vann, för vi gjorde tre snygga mål. Men vi gör för många misstag, säger Zlatan Ibrahimovic efter matchen.

Det blev inget spel för den svenske anfallaren i fotbolls-VM i Ryssland. Men dock en uppmärksammad resa till mästerskapets värdland, där Zlatan Ibrahimovic under ett antal dagar for runt på olika sponsoruppdrag.

Vid klockan 04.00 på söndagsmorgonen, svensk tid, var dock Zlatan tillbaka på fotbollsplanen i mötet mellan LA Galaxy och San Jose Earthquake.

Efter bara en minuts spel, och Galaxys första anfall, hade Zlatan Ibrahimovic visat sin kapacitet som målskytt. Zlatan tog emot fint och drog till från utkanten av hemmalaget San Joses straffområde. Praktträff och 1-0 till LA Galaxy.

Med från start för San Jose Earthquakes fanns svenske Magnus Eriksson.

Zlatan satte frispark

I matchminut nummer 14 fixade Eriksson en straff. San Joses anfallare Chris Wondolowski sköt rakt i famnen på Galaxys målvakt, som dock tappade ut bollen vilket ledde till att Wondolowski kunde slå in returen till 1-1.

Efter 19 minuter kunde LA Galaxy återigen ta ledningen efter ett elegant frisparksmål av franske Romain Alessandrini. Bara minuter senare fixade LA Galaxy ännu en frispark, denna gång en bra bit från mål.

En målsugen Zlatan stegade fram och kunde pricka in Galaxys tredje mål med en frispark som inte såg helt otagbar ut för målvakten.

I 39:e minuten reducerade San Jose Earthquakes till 2-3. I andra halvlek fick hemmalaget sin andra straff, och med 20 minuter kvar av ordinarie matchtid kunder Chris Wondolowski göra sitt andra mål från elva meter och utjämna till 3-3, vilket även blev slutresultatet.

Zlatans första Caliclasco, som matchen kallas, spelades framför 50 000 på läktarna. Men Ibrahimovic var inte nöjd med publikstödet.

– Jag har spelat framför 90 000 åskådare, så det här var en för liten publik för mig, säger Zlatan till LA Galaxys hemsida.