San Siro kommer vara utan publiken när Zlatan och Milan ställs mot Genoa Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter coronautbrottet: Zlatan spelar utan publik

Uppdaterad
Publicerad

Italien har drabbats av det värsta coronautbrottet hittills i Europa och viruset fortsätter att påverka idrotten i landet. Efter ett flertal inställda matcher senaste omgången i Serie A säger nu italienska idrottsministern Vincenzo Spadafora till italienska Tg2 att matcher inom de drabbade områdena kommer att spelas inför tomma läktare – däribland stormötet Inter-Juventus.

Norra Italien har drabbats hårt av det smittsamma coronaviruset och till dags dato har över 200 människor smittats och sju personer har dött. I dag meddelade italienska idrottsministern Vincenzo Spadafora att sex matcher i den kommande omgången kommer att spelas inför tomma läktare. I andra sporter och ligor har matcherna helt ställts in men för Serie A-matcherna handlar det alltså om spel inför tomma läktare.

Åtgärderna är fortfarande begränsade till sex regioner i norra Italien och enligt Spadafora så finns ännu inte behovet att bredda åtgärderna.

Bland de drabbade matcherna finns stormötet Juventus-Inter i Turin men också Zlatan Ibrahimovic och hans Milan mot Genoa på San Siro.

Europa League-matchen mellan Inter och Ludogorets på torsdag blir det första matchen att spelas inför tomma läktare i coronavirusets svallvågor.

Matcher med tomma läktare i Serie A

Udinese-Fiorentin (Lördag)

Milan-Genoa (Söndag)

Parma-SPAL (Söndag)

Sassuolo-Brescia (Söndag)

Juventus-Inter (Söndag)

Sampdoria-Hellas Verona (Söndag)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.