Zlatan Ibrahimovics staty och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Zlatan-statyn ställs ut igen – förses med larm

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics-statyn är på väg tillbaka igen efter två och ett halvt års frånvaro på grund av renovering. Nu är samtliga politiska partier överens om att statyn ska ställas ut så fort som möjligt när den är färdigrenoverad, skriver Sydsvenskan.

För tre år sedan invigdes statyn av Zlatan Ibrahimovic med pompa och ståt, bara för att en kort stund senare i samband med att det avslöjades att Ibrahimovic köpt andelar i Hammarby vandaliseras till den grad att Malmö stad valde att plocka ned den för renovering och för att få slut på vandaliseringen.

I över två och ett halvt år har den vandaliserade statyn legat magasinerad på hemlig ort.

Nu har Malmö stad avsatt pengar till renoveringen och siktar på att snart kunna ställa ut statyn igen.

– Jag tror att vi ska vara klara med renoveringen före årsskiftet. Vi kommer också att förbereda statyn för en larminstallation, säger Malmö stads näringslivsdirektör Micael Nord till Sydsvenskan.

Om statyn ska ställas upp på samma ställe i Malmö igen är oklart, konstnären Peter Linde har dock sin uppfattning klar:

– Jag tycker att den borde skickas till Milano, men det tycker tydligen inte Malmö stad. Jag har förstått att de inte ens vill att statyn ska skickas till Stockholm för reparation, eftersom de är rädda för att den ska bli kvar i Stockholm då.

Arkiv: Bråket om Zlatan-statyn på 60 sekunder

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
60 sekunder: Bråket om Zlatanstatyn Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.