Zlatan tar upp kampen i skytteligan

Det var inte hans snyggaste mål för säsongen men det var av mindre betydelse när LA Galaxy tog tre viktiga poäng borta mot Montreal under söndagsmorgonen. Zlatans 1-0-mål var hans 27:e för säsongen och betyder att svensken har ett mål upp till skytteligaledaren, Carlos Vela, från derbyrivalen LA FC.

Med endast fyra återstående matcher av MLS-grundserien åkte LA Galaxy norrut för att möta slutspelsjagande Montreal Impact. I den 31:a minuten skulle Zlatan Ibrahimovic spräcka nollan. Jonathan Dos Santos gick för avslut i en Galaxykontring men skottet gick inte längre än på lagkamraten Uriel Antuna i straffområdet.

Som så många gånger förr den här säsongen så stod Zlatan rätt placerad och när bollen ramlade ner framför högerfoten på svensken var det ingen tvekan. 1-0 till Galaxy och Ibrahimovics 27:e mål för säsongen och anfallaren flåsar nu skytteligaledaren, Carlos Vela, ordentligt i nacken inför de avslutande grundseriematcherna.

Finsk kvittering

Men Zlatan var inte den enda nordiska målskytten i matchen.

1-1 stod den 21-årige finländaren Lassi Lappalainen för efter en kontrollerad nick på ett fint inlägg. Men det skulle bli Galaxy som tog med sig hem alla tre poängen till Kalifornien. Bara minuter efter kvitteringen kunde Uriel Antuna åter ge Galaxy ledningen på assist från Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan hade också bud på både ett och två mål till men 2-1 stod sig och Galaxy klättrar upp till tredjeplatsen i den västa konferensen.