Zlatan utbytt i halvtid efter Uniteds mardrömsstart

Zlatan Ibrahmovic hade en tung dag i sin comeback från start i ligaspelet.

Svensken spelade 45 minuter – innan han byttes ut i underläge 0-2 mot Burnley.

Ersättaren Jesse Lingard räddade sedan oavgjort för Manchester United med dubbla fullträffar till 2-2.

Zlatan bildade anfallspar med Romelu Lukaku – men de storvuxna herrarna fick inte mycket att stämma i offensiven.

I stället var det gästande Burnley som gjorde målen i första halvlek. Blott två minuter in i matchen gav Ashley Barnes Burnley ledningen när han höll sig framme i straffområdet på en frispark. Barnes snappade upp en andraboll -och dunkade in 1-0.

Halvtimmen senare slog Steven Defour till med en drömfrispark från 25 meter upp i krysset för 2-0.

Hemmalaget buades ut när domaren blåste av för halvtid – och José Mourinho agerade snabbt till andra halvlek.

Zlatans ersättare poängräddare

United-tränaren bytte ut Ibrahimovic och mittbacken Marcos Rojo för Jesse Lingard respektive Henrikh Mkhitaryan inför sista 45.

I inledningen av andra slog Zlatans ersättare till direkt. Lingard klackade läckert in en boll bakom en ställd Burnley-målvakt till reducering 1-2.

På tilläggstid såg Lingard även till att rädda poäng för United. När hemmalaget forcerade som hårdast för kvittering föll bollen ner hos 25-åringen i straffområdet – och Lingard borrade in 2-2-målet intill stolproten.