Zlatan Ibrahimovic och hans Milan skulle ha mött Juventus på onsdagen i italienska cupen Foto: Bildbyrån

Milans cupmöte mot Juventus skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Returmötet mellan Juventus och Milan i italienska cupen skjuts upp.

Anledningen är oro för coronavirusets spridning.

Matchen, som skulle spelas i Turin under onsdagskvällen, kommer få nytt speldatum.

Smittan har fått stor utbredning i norra Italien och gjort att totalt tio Serie A-matcher ställts in. Nu uppger lokala myndigheter, enligt Reuters, att tungviktsmötet i Coppa Italia kommer få ett nytt speldatum.

Även torsdagens returmatch i semifinalen mellan Napoli och Inter skjuts upp.

Beslut av lokala tillskyddsmyndigheten

Sportevenemang har förbjudits i de italienska regionerna Lombardiet, Veneto och Emilia-Romagna, även om möten i den italienska högstaligan har tillåtelse att genomföras inför tomma läktare.

I regionen Piemonte, där Turin ligger, finns än så länge inget förbud – men statstjänstemannen Claudio Palomba har sagt till tidningen La Gazzetta dello Sport att staden ändå har tagit beslutet att ställa in Juventus möte med Milan.

Beslutet togs efter att den lokala tillskyddsmyndigheten meddelat att 27 människor i Italien har dött av viruset bara det senaste dygnet. Totalt har 79 personer mist livet och antalet smittade i landet uppges ha passerat 2 500.

KLIPP: Så farligt är Coronaviruset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.