Foto: Bildbyrån

Zlatans hyllning till landslaget: ”Alla borde få en guldboll”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic började VM med kaxiga utspel kring landslaget som fick stor uppmärksamhet. När Sverige nu förlorat kvartsfinalen mot England skickar han via sociala medier en hälsning till laget.

”Kommer bli ihågkommet för evigt”, skriver han.

Zlatan Ibrahimovic har gjort flera utspel under VM-turneringens gång.

I början av turneringen var han på plats i Ryssland för att göra en del sponsorjobb. Flera kontroversiella och kaxiga uttalanden fick stor uppmärksamhet i media.

– Det är jag som har kontrollen och bestämmer vem som ska vara coach och vem som inte ska vara coach, sa han bland annat till Expressen.

Tackar spelarna

Efter att det svenska landslaget motbevisat de som tvivlade på dem, och tog sig hela vägen till kvartsfinalen har Zlatan visat dem sitt stöd.  Inför matchen skrev han på sin Instagram:

”Vi är inte som er. Vi är inte ni. Vi är Sverige!”

Nu tar Zlatan återigen till Instagram för att stötta de svenska spelarna.

”Alla spelare borde få en guldboll i Sverige. Vad de gjorde kommer bli ihågkommet för evigt. Tack för showen”.

Foto: @iamzlatanibrahimovic på Instagram

Nappade på vadet

Inför kvartsfinalen utspelade sig en vadslagningen mellan David Beckham och Zlatan Ibrahimovic på Instagram. Zlatan skrev att han skulle bjuda Beckham på middag var som helst i världen om England skulle vinna matchen.

Beckham var inte sen att nappa på vadet – och då höjde han också insatsen:

”När England vinner vill jag att du kommer och tittar på en Englandsmatch på Wembley iförd en Englands-tröja och njuter av fish and chips i halvtid”

Efter matchen skrev Beckham på sin Instastory ”Ser ut som att någon kommer till Wembley – igen”, och taggade in Zlatan.

Foto: @davidbeckham på Instagram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.