Foto: Bildbyrån

Zlatans mål nominerat till säsongens vackraste

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic snurrsparkade in karriärens 500:e mål i en ligamatch mot Toronto i höstas. Nu är målet nominerat till Fifas Puskás award, priset för den gångna säsongens vackraste mål.

Svensken löpte ifrån sin back och mötte en hög djupledsboll med yttersidan av foten samtidigt som han snurrade kroppen i en kampsportliknande rörelse. Målvakten var chanslös när bollen tog via stolpen och in.

– Instinkt. Det är en sådan sak du inte kan planera, det är omöjligt. Jag försökte bara få bollen på mål. Och så är jag glad för Torontofansen att de fick se ett sådant mål som de inte sett förut även om det är ett bra lag, sa Ibrahimovic efter matchen.

I konkurrens med Messi

Svensken möttes med stående ovationer av bortafansen efter matchen. Nu kan han alltså prisas, över ett år efter konststycket. Vem som helst kan rösta på Fifas hemsida och bland de nominerade finns förutom Ibrahimovic bland andra Leo Messis lobb mot Betis i våras och Fabio Quagliarellas geniala klack för Sampdoria från i höstas.

Zlatan Ibrahimovic har tidigare vunnit priset för cykelsparken mot England på Friends Arena 2012. Linus Hallenius, då i Hammarby var nominerad efter sitt drömmål mot Syrianska 2010 men slutade tvåa. 

Se alla nominerade mål och rösta här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.