Tommy Söderberg delade ut Zlatans egna pris på Fotbollsgalan. Foto: Bildbyrån

Zlatans egna pris till Locker Room Talk

Uppdaterad
Publicerad

Den första mottagaren av Zlatan Ibrahimovics eget pris ”Nummer 10” blev Locker Room Talk Sverige.

– Jag inspirerar många men det gör ni också, säger Ibrahimovic.

Locker Room Talk Sverige är en ideell organisation som jobbar för schyssta attityder och jämställdhet inom idrotten.

Hampus Agrelius, Julia Frännek, Shanga Aziz och Rogerio Silva som tagit initiativet till organisationen tog emot stipendiet på 1 miljon kronor.

Fotbollsgalan

– Jag inspirerar många men det gör ni också. Det krävs mycket mod för att göra det ni gör. Fortsätt kämpa och fortsätt göra det ni gör, sade Ibrahimovic i en videohälsning till pristagarna.

Priset som instiftats av Ibrahimovic ska lyfta fram eldsjälar inom svensk fotboll och ges till personer som jobbar extra hårt för att svensk fotboll ska nå fortsatta framgångar.

– Antingen är man med och hjälper till på plan, eller så får man hjälpa till på andra sätt. Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen. Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, meddelade Ibrahimovic i ett pressmeddelande i september.

Läs om alla vinnare under Fotbollsgalan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollsgalan

Mer i ämnet