Zlatans nye tränare: ”Känner oss lugna med skadan”

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot fredag väntas Zlatan Ibrahimovic landa i Los Angeles. Med rejäla förväntningar på sig. SVT Sport träffade Zlatans nye coach efter torsdagens träning.

– Han är en världsklasspelare, säger Sigi Schmid.

En doldis inom europeisk fotboll – men en kändis i USA:s fotbollskretsar. Så kan man beskriva Zlatans nye coach Sigi Schmid.

Och han har förväntningar på sin nya spelare.

– Han är en spelare som ger oss storlek där framme men också har förmågan att göra mål, säger Schmid och fortsätter:

– Han har också erfarenhet och den vinnarmentaliteten som han har har lett lag till segrar. 

Har du pratat med honom?

– Ja, några gånger.

Vad har han sagt?

– Det är Zlatan... Han är väldigt självsäker. Det är det som gjort honom till den spelare han är. Han är redo att köra men vi får se hur han känner sig, säger Sigi Schmid och syftar på hans medverkan i det utsålda derbyt mot Los Angeles FC på lördag.

Galaxys nya affischnamn har inte spelat en match sedan annandag jul efter att ha haft ett kämpigt 2017 som präglades av en knäskada. Men det oroar inte Zlatans nye boss.

– Vi känner oss lugna med skadan. Han har inte spelat på ett tag så det kommer ta honom ett tag att hitta rytmen men vi är tidigt i vår säsong, säger 65-åringen.

Enligt Eurosport kommer Zlatan Ibrahimovic vara med i derbytruppen mot LAFC.

– Vi får se. Han anländer i dag och vi får se hur han känner sig i kväll och i morgon bitti och så tar vi beslut därifrån, säger Schmid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.