Zlatan Ibrahimovic, år 2000. Foto: Bildbyrån

Zlatans pojkrum öppnas för barn

Uppdaterad
Publicerad

”Var det här han sov? Åt han frukost här? Var spelade han Fifa?” När Malmös unga får tillfälle att besöka trerummaren i Rosengård där Zlatan Ibrahimovic bodde som barn är frågorna många.

En onsdag varje månad öppnar bostadsbolaget MKB dörren och släpper in nyfikna, skriver Sydsvenskan.

Lägenheten på Cronmans väg är i dag evakueringslägenhet – och kansli för Lördagscupen i fotboll som spelas på Zlatan Court nere på gården.

Sedan familjen Ibrahimovic flyttade ut för 15 år sedan har flera renoveringar gjorts, och det är inget Zlatan-museum där inne. MKB har snarare velat ge en känsla av hur fotbollsstjärnan bodde en gång.

– Lägenheten är ett verk i vardande och en del saker är på gång. Vi har till exempel flera passande tavlor som vi vill sätta upp, säger Daniel Möller, projektledare för MKB:s sociala projekt.

Projektet bär inte Zlatans namn eftersom huvudpersonen inte har engagerat sig i det. Han har kontaktats, men också deklarerat att det inte är ett projekt för hans profil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.